Tânăr de 26 de ani acuză jandarmii că l-au împuşcat cu gloanţe de cauciuc în timp ce era aşezat (video)

"Sunteţi gata să mergeţi până la capăt?"
Cristian Panzon la Parchetul Militar, 13 august 2018
Cristian Panzon la Parchetul Militar, 13 august 2018 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Plângerile şi filmele care documentează acţiunile extrem de brutale ale Jandarmeriei din seara zilei de 10 august continuă să curgă.

Astăzi, la Parchetul Militar Bucureşti s-a prezentat Cristian, un tânăr de 26 de ani, care a depus plângere împotriva Jandarmeriei, cu acuzaţii noi. Cristian a fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc, în momentul în care stătea jos într-un grup de oameni în care erau chiar femei şi copii.

“Am fost în faţă, am stat jos. Nu scandam. La aproximativ o jumătate de oră, au intrat jandarmii în noi. Ştiu doar că am fost împuşcat şi nu am mai fost conştient. Am fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc în stomac şi în picioare. Nu ne-au avertizat. Au intrat direct şi ne-au călcat în picioare. Toată lumea stătea jos. Erau oameni în vârstă şi copii".

"M-au luat la Urgenţă, după ce am fost pansat la salvare, am fost dus la Elias. Am scos un certificat medico-legal".

Numărul cazurilor documentate video/foto de persoane agresate de jandarmi în noaptea de vineri spre sâmbătă este în creştere, iar în ultimele două zile au ieşit la suprafaţă cazuri în care victimele sunt trecători care nu se aflau în Piaţa Victoriei şi nu demonstrau.

Reprezentanţii Jandarmeriei au refuzat dur să facă publice informaţii privind armele folosite în timpul represiunii de vineri, sau persoanele care au alcătuit planul operativ.

"Noi nu am făcut nimic. Nu mi se pare normal. Noi nu am făcut nimic greşit. Cred că ei aveau în cap de două săptămâni să facă asta. Nu înţeleg de ce (…) Am muncit doi ani de zile în străinătate. Am venit să stau cu familia. Am crezut că o să se schimbe totul, dar văd că nu se poate”.