Tăriceanu aspiră la portofolii cu greutate - Finanţele sau Ministerul Economiei

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, după discuţiile purtate cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria, că formaţiunea pe care o conduce vizează ministere precum cel al Finanţelor sau Economiei, şi nu pe cele deţinute de UDMR, relatează Mediafax.

Întrebat dacă pentru a pune în aplicare viziunea liberală, vizează ministere precum Ministerul Finanţelor sau Economiei, Tăriceanu a răspuns afirmativ. În ceea ce priveşte plecarea UDMR de la guvernare şi ocuparea de către PLR a celor două portofolii pe care le deţineau maghiarii, liderul PLR a precizat:

"Aşteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanţilor Uniunii. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ şi, în privinţa celei de-a doua părţi a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre să nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare".

Preşedintele Senatului a negat însă că, în cadrul întâlnirii cu premierul Ponta, ar fi purtat negocieri în privinţa ocupării unor anumite ministere.

"Văd diverse speculaţii care se fac pe televiziunile de ştiri şi vreau să vă spun, încă de la început, că nu am făcut niciun fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului", a precizat acesta.

La rândul său, premierul Victor Ponta a anunţat că a avut o discuţie cu Tăriceanu legată de buget şi de coaliţie, "dar nu a cerut domnul Tăriceanu nici patru funcţii, nici ce anume funcţii".

Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a replicat: "Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR şi PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructurarea Guvernului".

Premierul declara în urmă cu o săptămână că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri".