Tăriceanu: Vrem ca anumiţi oameni cu funcţii importante să se distingă stând la cozi sau să se ocupe de ce trebuie?

Surprins de presă că a sărit peste coada de la permise, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, nu se disculpă, ci atrage atenţia că "există o doză imensă de populism în România".
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Presa a dezvăluit că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a eludat coada formată la Direcţia de paşapoarte şi eliberare permise, însă acest lucru este normal în opinia înaltului demnitar. Oamenii cu funcţii grele în stat nu ar trebui să se distingă stând la cozi, ci ar trebui să se ocupe de lucruri mai importante, consideră liderul ALDE.

"Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiţi oameni cu funcţii importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefireşti fără îndoială şi pe care şi eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcţia respectivă, cum îşi gestionează timpul? Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat. Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă.

Am avut această ocazie să vorbesc cu şeful instituţiei şi care mi-a spus: 'În momentul de faţă se eliberează între 200 şi 400 de permise pe zi". Deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că ştirea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 şi 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în acelaşi loc şi Bucureştiul şi Ilfovul şi au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan", a declarat marţi Tăriceanu, la postul B1 TV, citat de Agerpres.

Co-preşedintele ALDE a explicat că a fost să-şi preschimbe permisul, a depus un dosar, a plătit taxa la CEC şi a fost chemat la ora 4:30 să-şi ridice documentul.

"Mi-au transmis cei de la SPP: 'trebuie să ne prezentăm la 8 fără 20 să depunem dosarul'. (...) Pe baza informaţiilor care au apărut în presă, probabil cineva din interiorul instituţiei a anunţat. Nu începuse încă programul de lucru, oficial, cu publicul. Am venit după aceea, seara, să ridic permisul. Erau câteva persoane la rând", a adăugat Tăriceanu.