TAROM va rămâne fără manager. Belgianul Christian Edouard Heinzmann va fi suspendat

Numit în 2012 la conducerea TAROM, Christian Edouard Heinzmann ar urma să fie suspendat, ministrul transporturilor reproşându-i acestuia că nu a realizat bugetul de venituri şi cheltuieli, iar personalul tehnic al companiei a înregistrat 1500 de zile de concediu medical.
Aeronavă TAROM în hangarul de reparaţii
Aeronavă TAROM în hangarul de reparaţii (Epoch Times România)

Ministrul Transporturilor Dan Costescu a anunţat, vineri, că membrii Consiliului de Administraţie TAROM au decis suspendarea directorului general, belgianul Christian Heinzmann, din funcţia de accountable manager (manager responsabil de resurse) ca urmare a unui raport al Autorităţii Aeronautice Civile, relatează Hotnews.

"Ancheta la TAROM a început de peste 2 săptămâni. A avut şi incidentul de la Budapesta (avionul românesc aterizat de urgenţă la Budapesta n.r.) o influenţă în a grăbi această analiză", a declarat Costescu.

Potrivit ministrului, în şedinţa CA ar fi trebuit discutată, la punctul doi de pe ordinea de zi, şi activitatea de manager al directorului Christian Heinzmann, însă şedinţa s-a întrerupt după ce Heiznmann nu ar fi vrut să mai participe la această discuţie şi ar fi părăsit întrunirea, CA-ul rămânând astfel fără cvorum.

"Directorul Heinzmann a arătat o lipsă de responsabilitate de a-şi asuma să discute nişte deficienţe de management. Nu mi se pare în regulă", a declarat ministrul, adăugând că situaţia va fi rediscutată peste trei zile când CA-ul va ţine o nouă şedinţă.

Printre nemulţumiri şi deficienţele constatate în activitatea belgianului Christian Heinzmann la conducerea TAROM, Costescu a enumerat nerealizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi deficienţe în ceea ce priveşte politica resurselor umane.

"În loc să aibă 8 milioane pierdere aşa cum îşi asumase, au avut 41 de milioane pierdere anul trecut. Este inadmisibil în condiţiile în care pe piaţa europeană preţul kerosenului a scăzut puternic", a declarat Costescu, adăugând că peste 25% din personalul tehnic de la Tarom a înregistrat concedii medicale, lucru pe care nu l-a mai văzut la nicio altă companie.

Christian Heinzmann este la conducerea Tarom din noiembrie 2012, când a fost numit în baza ordonanţei de urgenţă privind guvernarea corporativă la companiile de stat pe un mandat de 4 ani.