Tătaru, despre politicienii care capitalizează pe seama pandemiei: "Au călcat pe munca medicilor"

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii (Screenshot)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, i-a criticat dur pe politicienii care, prin discursurile lor, au contribuit la creşterea neîncrederii populaţiei în existenţa virusului. Potrivit ministrului, acest lucru costă, iar medicii sunt deznădăjduiţi că rezultatele muncii lor de trei luni sunt călcate în picioare.

”Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei care s-au perpetuat, bagatelizarea efortului care a fost, de peste trei luni de zile, precum şi neîncrederea în existenţa virusului. Poate că noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul ţării noastre nu sunt subiectivi, sunt obiectivi şi vor lua decizii în privinţa noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Aktual24.ro, la Galaţi.

 width=Întrebat la cine se referă când spune că s-au grăbit să recomande politic anumite idei, Tătaru a răspuns: ”La o parte a eşichierului politic, care a ţinut să acapareze un punctaj politic tocmai pentru sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedaţi sau pe un corp medical care, în momentul acesta, dacă vreţi să vă spun sincer, îi văd deznădăjduiţi pentru o muncă ce, nu numai că nu a fost apreciată, dar chiar se calcă pe acea muncă, forţând şi efortul şi răbdarea lor”.

Ministrul a mai precizat, de asemenea, faptul că 83 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi sunt infectate cu coronavirus.

Declaraţiile lui Tătaru vin în condiţiile în care PSD continuă să amâne dezbaterea finală şi votul pe legea carantinei şi propagă în spaţiul public ideea că aceasta este "foarte proastă, plină de greşeli şi lasă loc abuzurilor."