Tătaru: Reforma din Sănătate va desface "caracatiţa" de la Antibiotice Iaşi şi Unifarm

Nelu Tataru
Nelu Tataru (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Digi24, ca reacţie la acuzaţiile PSD că ar fi plasat rude sau prieteni în anumite funcţii, că cele două numiri controversate la Antibiotice Iaşi discutate în presă au fost făcute înainte să ajungă el la Minister. În plus, Tătaru a precizat că reforma pe care doreşte să o facă în Sănătate va desface “caracatiţa de la antibiotice şi de la Unifarm”.

“N-aş fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. S-ar părea că îi deranjează ceva. Ce pot să spun este că cele două persoane menţionate nu sunt nici rude. Cele două persoane menţionate, ne referim la Antibiotice Iaşi, au ajuns în Ministerul Sănătăţii înainte de a ajunge eu. Au fost numiţi în adunarea generală a acţionarilor de predecesorul meu. A fost un moment acum când o demitere, şi-a dat demisia cineva din consiliul de administraţie şi a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătăţii strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict. Iar pentru adunarea generală a acţionarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iaşi care nu a putut să vină şi a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de 10 ani, prin concurs”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Cele două numiri controversate la Antibiotice Iaşi sunt, potrivit podul.ro, două persoane din Vaslui, ministrul fiind liderul PNL Vaslui. Astfel: pe de o parte, este vorba de Mihaela Vlada, director al DSP Vaslui şi, pe de altă parte, Lucian Timofticiuc, patronul publicaţiei Vremea Nouă (cu sediul la Vaslui) şi fost consilier al lui Victor Costache. Vlada, care este, potrivit site-ului ziaruldevaslui.ro, verişoara ministrului Tătaru, a fost numită în AGA de la Antibiotice Iaşi, iar Timofticiuc a fost desemnat administrator provizoriu pentru o perioadă de patru luni în locul fostului secretar de stat Cristian Grasu.

De asemenea, Nelu Tătaru a dorit să ofere asigurări spectrului politic că, deşi a deranjat pe unii, va continua să depună eforturi pentru a desface “caracatiţa şi de la antibiotice şi de la Unifarm”.

“Tocmai reforma în Sănătate pe care vreau să o fac va duce şi la desfacerea caracatiţei din tot sistemul medical”, a mai transmis Nelu Tătaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne