Taximetriştii protestează la Primăria Capitalei. Cer demisia directorului Ion Dedu (Video)

(photos.com)
Taximetriştii vor ieşi joi în stradă pentru a cere demisia directorului Direcţiei Transporturi din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Ion Dedu, relatează Agerpres. Protestul, organizat de Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) va avea loc în intervalul orar 10,00 - 16,00, în faţa sediului Primăriei Municipiului Bucureşti.

Membrii ANTTI cer demisia directorului Direcţiei Transporturi din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Ion Dedu, acuzând neimplicarea acestuia în desfăşurarea activităţii serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligaţiile asumate prin Contractul de Gestiune Delegată, atribuit fiecărui transportator autorizat.

ANTTI mai acuză concurenţa neloaială practicată de taximetriştii înregistraţi în Ilfov, care, însă, fac taximetrie în Bucureşti, în timp ce în Bucureşti există o mafie a licenţelor, care sunt blocate de Primărie. Fenomenul ar fi girat, conform ANTTI, de Ion Dedu.

Potrivit legii taximetriei 38/2003, numărul maxim de taxiuri care poate fi autorizat într-o localitate este de 4 taximetrişti la mia de locuitori, ceea ce înseamnă, potrivit ANTTI, că în Bucureşti ar trebui să funcţioneze maximum 10.000. de taxiuri. Mai mult, aceeaşi lege prevede, la art. 18 când se poate face taximetrie în altă localitate decât cea de autorizare. Astfel, taximetriştii pot face transporturi între localităţi însă au obligaţia, după ce îşi lasă clientul să se întoarcă în localitatea de rezidenţă. În realitate însă, taxiurile de Ilfov, autorizate în Ilfov activează în Bucureşti, susţin taximetriştii, nemulţumiţi că astfel se creează o concurenţă neloaială iar taximetriştii bucureşteni, care plătesc taxe şi impozite în Capitală, pierd clienţi şi bani.

În prezent, deşi în Bucureşti pot fi autorizate în jur de 10.000 de taxiuri, taximetriştii acuză că pe străzile Capitalei circulă cca 15.000 de taxiuri, în jur de 5.000 fiind de Ilfov.

Taximetriştii ilfoveni se bazează pe legea 168/2010 prin care s-a permis suplimentarea numărului de taxiuri din Bucureşti cu taxiuri de Ilfov, numărul acestora urmând să fie stabilit prin negocieri între CJ Ilfov şi Primăria Bucureşti. Ion Dedu şi Sorin Oprescu sunt deci responsabili de numărul mare de taxiuri de Ilfov din Capitală, reclamă ANTTI, cerând demisia lui Dedu.

Recomandăm şi: Taximetria, găina cu ouă de aur. Ale cui?

Mai mult la ora actuală sunt în curs de vizare la Primărie aproximativ 7000 de autorizaţii taxi care vor expira pe 28 februarie 2015. De pe data de 1 martie orice taximetrist poate fi amendat cu 25.000 ron, i se pot retrage certificatele etc. De pe 1 martie niciun taximetrist bucureştean nu mai are autorizaţie, "mulţumită" lui Dedu, acuză ANTTI.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne