Teheranul ameninţă că va distruge o bază militară americană şi Tel Aviv-ul dacă Trump “face o greşeală”

Un oficial senior al guvernului iranian a declarat sâmbătă că Teheranul este pregătit să atace Tel Aviv-ul şi să distrugă o bază militară americană în Bahrain dacă preşedintele Donald Trump va ordona o lovitură militară împotriva Iranului.
Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului.
Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului. (Captură Foto)

Mojtaba Zonour, membru al Comisiei iraniene pentru Securitate Naţională şi Politică Externă şi fost oficial al Gărzilor Revoluţionare Islamice, a declarat că Iranul ar putea folosi rachete pentru a bombarda capitala israeliană Tel Aviv în mai puţin de câteva minute, a susţinut agenţia iraniană semi-oficială de stat Fars.

Zonour a declarat, de asemenea, că Teheranul va distruge o bază militară americană în Bahrain, “dacă inamicul face o greşeală”.

Zonour a făcut aceste remarci în timpul unui exerciţiu militar al Gărzilor Revoluţionare ce a implicat rachete şi sisteme radar şi care a avut loc în provincia nord-iraniană Semnan.

De altfel, remarcile sale au avut loc la o zi după ce Administraţia preşedintelui american Donald Trump a impus noi sancţiuni împotriva Iranului, vizând aproximativ 24 de persoane, ca o retribuţie pentru recentul test cu rachetă balistică desfăşurat de Teheran. Sancţiunile afectează, de asemenea, câteva companii din Golful Persic până în China.

Iranul a testat o rachetă balistică de rază medie cu o săptămână în urmă, încălcând rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU ce interzice dezvoltarea de rachete capabile să transporte dispozitive nucleare. Teheranul a declarat că testul nu a încălcat rezoluţia ONU din 2015.

Generalul Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare, a avertizat de asemenea SUA, în weekend, să nu se implice.

Hajizadeh a declarat că răspunsul Washingtonului la recentele teste iraniene de rachete este un “pretext pentru a-şi arăta animozitatea faţă de noi. Noi depunem eforturi continue să apărăm securitatea ţării şi dacă inamicul îndrăzneşte să facă vreo greşeală, rachetele noastre vor ateriza la ei”.

Trump şi-a exprimat opoziţia faţă de acordul nuclear încheiat cu Iranul într-un interviu la emisiunea Bill O'Reilly Sunday, difuzată de Fox News Channel, declarând că este cel mai prost acord pe care l-a văzut vreodată.

“Cred că este o ruşine că am încheiat un astfel de acord. Dacă ai de gând să o faci, atunci încheie un acord bun”, a precizat preşedintele american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe