Teheranul sechestrează un vas, acuzat de contrabandă


Şalupă a Gărzilor Revoluţionare Iraniene
Şalupă a Gărzilor Revoluţionare Iraniene (Getty Images)

Gărzile revoluţionare iraniene au sechestrat o navă în Golful Persic, pe motiv că ar fi făcut contrabandă cu 250.000 de litri de combustibil diesel în Emiratele Arabe Unite, a raportat luni agenţia semi-oficială iraniană ISNA.

"Vasul a fost reţinut în apropierea insulei Tunb din Iran, în Golful Persic ... echipajul a fost predat autorităţilor din sudul provinciei Hormozgan", a declarat ISNA, fără a se explica ce fel de naţionalitate au membrii echipajului.

Tensiunile dintre Iran, pe o parte, şi SUA şi Marea Britanie, pe de altă parte, au escaladat în această vară pe fondul sechestrării mutuale a unor vase, împreună cu echipajele lor.

Iranul ameninţă că sabotează navigaţia prin Golful Persic, zonă pe unde tranzitează o treime din ţiţeiul care este transportat în toată lumea.

Sechestrarea de luni survine pe fondul unor declaraţii dure între Iran şi Arabia Saudită, cauzate de atacarea a două mari combinate petroliere saudite, aparent de către Miliţiile Houthi din Yemen, care beneficiază de un masiv sprijin logistic iranian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe