Teldrum dă lovitura din nou în Teleormanul lui Dragnea. Contract de 35 milioane de lei pentru deszăpeziri

Teldrum, compania despre care presa a scris de-a lungul anilor că ar fi condusă din umbră de Dragnea, a câştigat, ca unic ofertant, un contract bănos pentru deszăpeziri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Celebra societate Teldrum din Alexandria - celebră căci numele său este legat de cel al liderului PSD, Liviu Dragnea - a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Teleorman în următorii patru ani, relatează news.ro. Valoarea contractului atribuit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale fostei societăţi a Consiliului Judeţean Teleorman, se ridică la 34.998.136 de lei fără TVA.

Contractul a fost atribuit pe 9 septembrie 2016, Teldrum fiind singurul ofertant. Potrivit elicitatie.ro, lucrările de deszăpezire nu pot fi subcontractate, acesta fiind Lotul 3 din cele zece loturi în valoare totală de 136.666.117 de lei fără TVA.

Teldrum a fost înfiinţată în 2001 pentru a fi ulterior "privatizată” de Consiliul Judeţean Teleorman, condus la vremea respectivă de Liviu Dragnea. Firma a fost cumpărată de către un bun prieten al politicianului, Marian Fişcuci, care a rămas acţionar majoritar până în 2006.

În prezent, Teldrum este o societate pe acţiuni "de tip închis”, cu acţiuni la purtător, motiv pentru care, acţionarii firmei nu sunt făcuţi publici. Informaţii despre firmă au mai răsuflat însă. Astfel, fostul preşedinte al PSD Teleorman, Teodor Niţulescu, a dezvăluit într-o emisiune televizată că Fişcuci a vândut la rândul său acţiunile către doi foşti colegi de facultate ai lui Dragnea cu doar 500.000 de euro, în condiţiile în care societatea avea un profit anual de cinci milioane de euro, arată sursa citată.

Deşi, potrivit presei "toate drumurile firmei din Alexandria" duc către el, Liviu Dragnea a negat mereu orice legătură cu acţionariatul Teldrum, firmă abonată la contracte cu statul.