Teleormănenii şi-au ales un nou preşedinte de CJ: Apropiat de Dragnea şi inculpat în dosarul Belina

Adrian Ionut Gadea
Adrian Ionut Gadea (B1 TV)

Teleormănenii şi-au ales un nou preşedinte de Consiliu Judeţean în persoana unui apropiat al deţinutului Liviu Dragnea. Potrivit numărătorii parţiale, noul şef al CJ este Adrian Ionuţ Gâdea (PSD), relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Gâdea a mai deţinut această funcţie între 2013 şi luna ianuarie a anului 2017, fiind cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Gâdea a obţinut, conform numărătorii parţiale, 42,93% dintre voturi, în timp ce contracandidatul său liberal, Eugen Pârvulescu, a obţinut 40,8%. Pe locul trei s-a clasat Mihai Iordan (USR-PLUS) cu 3,87%.

Noul preşedinte al CJ Teleorman este inculpat în dosarul Belina, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii anticorupţie susţin că Adrian Gâdea "a promovat un proiect de hotărâre de consiliu judeţean privind transferul Insulei Belina şi Braţului Pavel în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean, a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern reţinând, în mod vădit contrar legii, legalitatea proiectului cu caracter individual ce se va numi H.G. 943/2013, având cunoştinţă despre încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă, a trimis neoficial către M.D.R.A.P. documente emanând de la CJ Teleorman în formă de proiect, unele nesemnate şi în lipsa adoptării unei hotărâri de consiliu judeţean."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne