Tensiuni în PNL. Iohannis încearcă să-şi impună favorita la Digitalizare, dar filialele din Ardeal se opun [SURSE]

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis insistă ca Ministerul Digitalizării să fie preluat de Monica Anisie, susţin surse liberale pentru Ziare.com. De altfel, liderul PNL Florin Cîţu a propus-o pe Anisie la sugestia Cotroceniului, nu din proprie iniţiativă.

Însă filialele din Ardeal s-au coalizat şi încearcă să-l impună fie pe Marcel Boloş, fie pe un apropiat al lui Emil Boc. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când PNL nu acceptă o numire venită în plic de la Cotroceni.

"Monica Anisie e favorita preşedintelui. Iohannis a pus-o ministru al Educaţiei în Guvernul Orban, peste capul partidului şi al premierului de atunci. Tot Iohannis a trimis-o în tabăra Cîţu la congres, iar acum insistă să fie numită ministru al Digitalizării. Problema e că locul le revine filialelor din Ardeal.

Boloş e o variantă, dar nu are prima şansă, pentru că e apropiat de Bolojan, iar Iohannis nu-l suportă pe Ilie Bolojan. Pe de altă parte, Boloş e agreat de Ciucă, dar şi de o parte din PSD.

Emil Boc trage şi el sfori să-şi pună un apropiat la Digitalizare. Oricum, e pentru prima dată în ultimii ani când partidul nu se supune imediat dorinţei lui Iohannis", susţin surse din conducerea PNL pentru publicaţia citată.