Teodor Meleşcanu intră în partidul lui Tăriceanu

Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu s-a înscris în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), formaţiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

"M-am înscris în ALDE pentru că face parte din familia liberală europeană", a declarat miercuri, pentru agenţia Mediafax, Teodor Meleşcanu, adăugând că nu intenţionează să candideze la alegerile locale.

Cât despre alegerile parlamentare, Meleşcanu susţine că nu a luat încă o decizie în această privinţă pentru că "mai e mult până atunci".

Reamintim că Teodor Meleşcanu, personaj pe care preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a încălcat legea şi că a târât SIE în lupta politică pentru a ascunde faptul că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, a demisionat din fruntea Serviciului de Informaţii Externe în septembrie 2014, pentru a intra în cursa pentru preşedinţia ţării.

Fostul director SIE a obţinut puţin peste 1% din voturile românilor ce s-au prezentat la vot şi recunoştinţa premierului Ponta care, după demisia lui Titus Corlăţean l-a numit Ministru de Externe, pentru a rezolva problema organizării votului în diaspora. Meleşcanu a acceptat postul deşi a declarat că nu poate face nimic.

Rezultatul a fost că românii au stat ore în şir la cozi, mulţi dintre ei fără să apuce să voteze, căci ministerul condus de Meleşcanu nu a reuşit să rezolve problema.

După eşecul în alegeri al premierului Ponta, Meleşcanu şi-a dat demisia, fiind apoi numit consilier guvernamental. Ulterior a fost dat afară din Guvern odată cu venirea noului premier Dacian Cioloş.

Meleşcanu a mai ocupat postul de ministru de Externe în Guvernul Văcăroiu şi ministru al Apărării Naţionale în Guvernul Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne