Teodorovici: Să desfiinţăm statutul funcţionarului! Are o problemă? Îl zbor, îl dau afară

Statutul funcţionarului public trebuie desfiinţat şi înlocuit cu personal contractual, consideră pesedistul Eugen Teodorovici.
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fost ministru PSD al Finanţelor, Eugen Teodorovici, visează o adevărată "revoluţie" în administraţie. Mai exact, pledează pentru desfiinţarea statutul funcţionarului public, astfel încă o eventuală concediere să nu mai ridice problemele din prezent.

"Să desfiinţăm statutul funcţionarului public! Eu sunt pentru şi am spus că una din principalele măsuri când mă voi întoarce în administraţie, că sigur mă voi întoarce, spre disperarea unora, o să desfiinţez statutul funcţionarului public. Adică să fie doar personal contractual în administraţie. Şi zi de zi să dovedească şefului că merită să lucreze şi a doua zi. Nu trebuie să stau eu să mă rog de el, ci să se roage el zi de zi prin ce face în acel minister, că merită să vină şi a doua zi la lucru. Are o problemă? Îl zbor, îl dau afară", a declarat Teodorovici, citat de Digi24.

Cu alte cuvinte, senatorul PSD vrea un funcţionar căruia să-i fie frică că îşi pierde jobul dacă nu performează, cum e în privat.