Teroare la Londra: Şapte morţi şi 48 de răniţi. Forţele de ordine au doborât trei atacatori

Noapte de coşmar la Londra. O camionetă a intrat în pietonii de pe Podul Londrei, după care cei trei bărbaţi aflaţi în autovehicul au coborât şi au continuat măcelul, înjunghiind la întâmplare oameni.
Membri ai forţelor speciale antiteror sunt văzuţi pe Podul Londrei după atacul terorist comis în seara zilei de 3 iunie 2017, Londra, Marea Britanie.
Membri ai forţelor speciale antiteror sunt văzuţi pe Podul Londrei după atacul terorist comis în seara zilei de 3 iunie 2017, Londra, Marea Britanie. (Dan Kitwood/Getty Images)

Poliţia britanică a lansat un răspuns masiv sâmbătă seara după ce un presupus atac terorist desfăşurat pe Podul Londrei s-a soldat cu 7 morţi şi 48 de răniţi. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a precizat că unele dintre persoanele rănite se află în stare critică.

Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunţat că poliţia a reuşit să ucidă trei presupuşi terorişti la opt minute de la primul apel.

Rowley a afirmat că investigaţia este în derulare, adăugând că pe moment se estimează că doar cei trei suspecţi au fost în spatele atacului. Autorităţile au precizat că atacatorii purtau ceea ce păreau să fie veste false cu explozibili.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până în piaţa învecinată Borough Market, unde au coborât din vehicul şi au început să înjunghie la întâmplare trecătorii înainte să fie împuşcaţi mortal de poliţişti.

"Asta e în numele lui Allah", ar fi strigat atacatorii în timpul atacului, potrivit unui martor ocular citat de BBC.

Premierul May a descris evenimentul ca fiind teribil şi a adăugat că va convoca duminică o şedinţă a guvernamental de urgenţă COBRA.

Partidul Conservator al lui May a suspendat campania electorală dinaintea alegerilor generale din 8 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al premierului.

Pe de altă parte, Khan a precizat că prezenţa poliţienească va fi mai amplă în Londra şi a cerut cetăţenilor capitalei britanice să rămână calmi şi atenţi.

Marea Britanie se află în stare de alertă ridicată după alte câteva incidente teroriste care au avut loc în ultimele câteva luni.

În 22 martie, trei persoane au fost ucise şi cel puţin 29 au fost rănite când un şofer a condus autovehiculul într-o mulţime de oameni pe Podul Westminster din apropierea Parlamentului britanic, în Londra. Apoi, vehiculul s-a izbit în gardul care împrejmuieşte Parlamentul şi şoferul a atacat un ofiţer de poliţie cu un cuţit.

În 22 mai, un sinucigaş cu bombă a ucis 22 de persoane la un concert de muzică pop în oraşul britanic Manchester.