Timbrul de mediu, în vigoare de pe 15 martie

Maşini pe o stradă în centrul Bucureştiului
Maşini pe o stradă în centrul Bucureştiului (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Proprietarii de maşini vor plăti la înmatriculare, începând cu 15 martie, timbrul de mediu în loc de taxa auto. Sistemul de calcul al noii taxe va fi lansat vineri pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu.

Banii care vor fi colectaţi de stat prin noua taxă vor fi folosiţi pentru finanţarea unor proiecte de mediu legate de infrastructură, apă şi canal, ecologizare la nivelul iazurilor şi digurilor decontaminate, parcuri de producţie de energie regenerabilă, programul Casa Verde şi programul Rabla, după cum a precizat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Autorităţile estimează că vor colecta 700 de milioane de lei în 2013 din timbrul de mediu şi vor avea de dat înapoi 400 de milioane de lei celor care au plătit taxa auto şi au dreptul să li se returneze banii. Banii vor fi plătiţi pe măsură ce sunt colectate sumele din timbrul de mediu.

Cum se calculează noua taxă

Timbrul de mediu este calculat în funcţie de emisia de dioxid de cardon a maşinii, înscrisă în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare. Noua taxă se va plăti o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere.

Cei care au plătit deja taxa auto nu vor mai plăti timbrul de mediu.

Cei care deţin maşini euro 4 şi euro 3 vor plăti mai mult cu aproximativ 10%, iar cei cu euro 2, euro 1 şi non-euro, mai puţin cu 60% - 90%. Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, euro 1 şi euro 2 este mai mic pentru că s-a considerat că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi vor polua pentru mai puţin timp.

Taxa va rămâne la aceleaşi nivel pentru maşini euro 5, iar pentru euro 6, maşini hibride şi electrice nu se va plăti nimic.

Timbrul de mediu se va plăti diferenţiat pentru maşinile pe benzină şi cele pe motorină, având în vedere că emisiile poluante din pulberi sunt mult mai mari în cazul motorinei.

De exemplu, pentru un automobil Volkswagen Polo, cu motorizare de 1,5 cmc, diesel, euro 3, fabricat în 2001, timbrul de mediu va fi de 576 euro, iar pentru acelaşi tip de maşină, fabricată în 2000, cu aceeaşi motorizare şi nivel de poluare, dar pe benzină, timbrul va fi de 425 euro.

Vor fi scutite de la plata timbrului de mediu: autovehiculele misiunilor diplomatice, persoanelor cu dizabilităţi, forţelor armate, forţelor de securitate a statului, jandarmeriei, poliţiei, ambulanţele, autovehiculele hibride şi electrice, cele istorice sau destinate competiţiilor sportive, precum şi cele donate autorităţilor statului cu titlu gratuit.

În aceeaşi categorie mai intră autovehiculele dobândite prin moştenire în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de doi ani de la data deschiderii succesiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne