Timofti a decis să-l păstreze pe Anatol Şalaru ca ministru al Apărării

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru continuă să-şi exercite funcţia, după ce şeful statului a solicitat argumente suplimentare de la premierul Pavel Filip, în vederea demiterii lui Şalaru din funcţia de ministru.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

Solicitarea premierului Pavel Filip, la cererea liderului liberal, Mihai Ghimpu, privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru, a fost respinsă de către şeful statului, Nicolae Timofti pe motiv ca nu există argumente întemeiate pentru această destituire.

„În cerere nu este indicat niciun argument, ci doar se solicită demiterea dlui Şalaru. Astfel, domnul preşedinte nu a avut suficiente argumente pentru a demite un ministru care, în opinia domniei sale, este proeuropean, pro-NATO şi care a făcut mai multe acţiuni concrete în activitatea sa. De aceea, Nicolae Timofti a cerut premierului să vină cu argumente suplimentare în cazul solicitării sale”, a declarat Ion Păduraru, secretarul general al Preşedinţiei, conform Ziarului de Gardă.

Ulterior, Anatol Şalaru i-a mulţumit preşedintelui, plasând pe contul său de Facebook mesajul: „Mulţumesc Preşedintelui Timofti pentru aprecierea dată activităţii mele în calitate de ministru al Apărării”.

La începutul săptămânii trecute, Biroul politic al Partidului Liberal, la solicitarea preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, a decis să-i retragă sprijinul politic colegului lor, Anatol Şalaru şi ca atare a solicitat primului ministru Pavel Filip retragerea din funcţie a ministrului Apărării.

Liderul PL, l-a acuzat pe Şalaru de faptul că ar fi încercat să mituiască deputaţi liberali, pentru a părăsi partidul, catalogând acţiunile sale drept o tentativă de distrugere a formaţiunii politice, cu toate că Şalaru e unul dintre puţinii membri care au contribuit la crearea PL.

Mai mult decât atât, luni, în cadrul emisiunii În profunzime, de la Pro TV, Ghimpu a declarat că i-ar fi găsit lui Şalaru şi înlocuitor, doar să fie demis de Timofti. Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului, urma îi ia locul lui Anatol Şalaru la Ministerul Apărării.

„Vrem să fie numit alt ministru. Noi nu promovăm oameni, decât pe cei care cunosc meseria. Este o persoană care, dacă îi dai un loc de lucru, munceşte mult, se trezeşte dimineaţa, exact ca în armată. E mai bun, mai profesionist, e cunoscut”, a afirmat liderul PL.