Timofti, către Rogozin: În Republica Moldova sunteţi considerat un şovin; eu cred că sunteţi un patriot

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti.
Preşedintele moldovean Nicolae Timofti. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele Nicolae Timofti a afirmat că i-a spus lui Dmitri Rogozin că în Republica Moldova, şi în celelalte ţări din CSI, este considerat un şovin, dar că, în opinia sa, trimisul special al Kremlinului pentru Transnistria este un patriot.

”Eu am vorbit foarte deschis cu domnul Rogozin şi i-am spus direct: în Republica Moldova şi în spaţiile ex-sovietice sunteţi tratat ca un şovin. Şi nu s-a supărat. Eu am adăugat că şi eu sunt tratat ca un naţionalist. I-am mai spus că nu sunt de acord cu aceste calificative. Noi ambii suntem nişte patrioţi şi ambii vom face totul pentru ţările noastre”, a declarat Timofti în cadrul emisiunii ”Moldova în direct”, de la postul naţional de televiziune.

Totodată, potrivit preşedintelui, în cadrul întrevederii cu trimisul special al Moscovei pentru Transnistria, a fost abordat subiectul vizitei ”incognito” a ministrului rus al Apărării.

Timofti a afirmat că Rogozin a mărturisit că a fost o greşeală. ”El mi-a spus că a fost o greşeală. Că ei s-au străduit din exces de zel să-i pregătească vizita lui în Transnistria şi nu s-au consultat”, a subliniat şeful statului.

Dmitri Rogozin a efectuat, în aprilie, o vizită la Chişinău şi Tiraspol.