Tolontan: Documentele arată că Hexi a falsificat în toţi anii

Dezinfectantul vârf de lance la Hexi, cel folosit în sălile de operaţii, era falsificat încă din producţie, susţine Tolontan, publicând documente doveditoare.
Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan (Naşul TV)

Cătălin Tolontan a publicat sâmbătă, pe blogul tolo.ro, trei acte oficiale despre concentraţia Suprasept - cel mai performant biocid al Hexi, folosit în sălile de operaţii, pentru „dezinfecţia înaltă” a „instrumentarului şi echipamentelor medicale prin imersie”-, documente din care reiese că produsul a fost falsificat încă din producţie.

Astfel, glutaraldehida - compus organic folosit la dezinfecatrea instrumentarului medical - a fost tot timpul şi în toate loturile de Supraseft, la acelaşi nivel – de 10 ori mai scăzut decât cel legal!, reiese din documente.

"Din totalul de aproximativ 20 de mărci de dezinfectanţi din portofoliu, nu toate produsele erau măsluite, dar cele măsluite erau falsificate de la început şi pînă la sfîrşit. Exemplul, redat pas cu pas la Suprasept, e valabil şi la alte produse.

Thor, de pildă, analizat în loturi diferite de către Ministerul Sănătăţii, din ianuarie 2016, din martie 2016, şi de Parchet, din alte luni şi loturi, prezintă o falsificare constantă: e diluat de 3 ori", susţine Tolontan.

Articolul integral poate fi citit aici

Documentele au fost publicate în contextul în care în spaţiul public este vehiculată din ce în ce mai des ideea că Hexi n-ar fi falsificat decât pe alocuri şi parte din produse şi, chiar mai mult, că ar fi în fapt victima unei conspiraţii, menite să scoată din joc o firmă cu capital autohton, pentru a crea mai multă piaţă firmelor străine.