Tot mai mulţi medici părăsesc Grecia pentru a lucra în alte ţări, printre care şi România

(photos.com)

Un număr tot mai mare de medici greci îşi părăsesc ţara pentru a lucra în alte state din Europa, printre care şi România, sau de pe alte continente, a relatat duminică Greek Reporter.

Datele celei mai mari asociaţii medicale din Grecia, Asociaţia Medicală Atena, arată că cel puţin 7.340 de medici au părăsit Grecia în ultimii şase ani din cauza problemelor serioase din sistemul de sănătate elen.

Începând cu 2010, numărul medicilor care părăsesc Grecia în căutarea unei slujbe mai bune în străinătate a crescut fără întrerupere. Se estimează că, din 2011, 5.406 de doctori au emigrat în străinătate.

Marea Britanie este cea mai populară destinaţie în rândul medicilor eleni care decid să-şi părăsească ţara, urmată de Germania şi Suedia.

Potrivit unor date din ianuarie 2013, 1.327 de medici greci au plecat în Marea Britanie, 290 în Germania şi 137 în Suedia.

Un număr mai mic de medici greci au emigrat în Elveţia, SUA, Franţa, Norvegia, Finlanda, România, Danemarca, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe