Traficul a explodat pe varianta chineză a Epoch Times

În timpul luptelor din interiorul regimului comunist chinez, traficul pe site-ul versiunii în limba chneză a The Epoch Times a sărit de la 1 milion de vizualizări pe lună la 4 milioane.
În timpul luptelor din interiorul regimului comunist chinez, traficul pe site-ul versiunii în limba chneză a The Epoch Times a sărit de la 1 milion de vizualizări pe lună la 4 milioane. (The Epoch Times)

Traficul a explodat ieri la versiunea chineză a The Epoch Times, de când a început să transmită ştiri cu privire la luptele din interiorul regimului chinez.

Numit DaJiYuan în chineză, ziarul a publicat sute de articole despre furtunoasa controversă, de când a erupt în ajunul călătoriei în China a prim-ministrului canadian Stephen Harper.

Aceasta se întâmpla în 6 februarie, atunci când Wang Lijun, şeful poliţiei în oraşul Chongqing, a fugit din oraş şi a încercat să dezerteze la Consulatul SUA din Chengdu, temându-se pentru viaţa lui, din pricina fostului şef, Bo Xilai.

Dajiyuan – pronunţat da-gii-iu-en în Mandarină - a urmărit îndeaproape faptul că figurile cheie aliate cu fostul lider chinez Jiang Zemin vor intra „în focuri” , fiind ţinta unei facţiuni oponente din cadrul partidului comunist chinez.

Pe 14 martie, fostul secretarul de partid din Chongqing Bo Xilai a fost destituit, o dezvăluire senzaţionala pe care Epoch Times a prezis-o cu mult în avans. În următoarele şapte zile, site-ul ziarului a publicat 224 de articole pe această temă..

The Epoch Times are reputaţia ca fiind o voce independentă în China continentală. Atunci când apar probleme de o sensibilitate specială, cititorii chinezi se întorc către Epoch Times pentru a afla faptele necenzurate şi pentru o analiză clară.

Ca urmare, traficul de pe site a crescut de la 1 milion de vizualizări de pagină pe lună, la patru milioane, conform cu Alexa.co, lider de piaţă în cotele site-urilor. Niciunalt ziar important din China nu a cunoscut o asemenea creştere, pentru că niciun alt ziar chinez nu examinează evenimentele din China, cu dedicaţia pe care o au cei de la The Epoch Times.

În acelaşi timp, rankingul epochtimes.com a crescut de la poziţia 8000 la poziţia 2000 în lume.

Proiectul Epoch Times a fost început de către chinezii din America de Nord, motivaţi de ţelul de a oferi ştiri din China necontrolate de regimul chinez, care exercită o influenţă semnificativă şi uneori, controlează publicaţiile despre China distribuite peste hotare.

The Epoch Times sunt cei care au publicat unul dintre cele mai cenzurate documente din China de astăzi, o serie de nouă comentarii despre istoria şi natura PCC. Comentariile au inspirat peste 100 de milioane de chinezi să-şi declare retragerea lor din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii