Tragedie la o şcoală din Texas. 19 elevi şi doi adulţi, ucişi de un tânăr de 18 ani cu arma pe care şi-o cumpărase de ziua lui

.
. (Youtube - captură ecran)

Un tânăr de 18 ani a deschis focul, marţi, într-o şcoală primară din Texas, ucigând 19 tineri elevi şi doi adulţi, Statele Unite fiind în stare de şoc, informează Le Parisien.

Agresorul a fost împuşcat mortal de poliţie, iar motivul atacului - unul dintre cele mai grave din ultimii ani asupra unei şcoli - este încă necunoscut.

Marţi, în jurul orei 11.30, au izbucnit focuri de armă la şcoala primară Robb din Uvalde, Texas, unde un tânăr de 18 ani a deschis focul, ucigând 19 tineri şi doi adulţi, potrivit ultimului bilanţ. Videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare arătau cum copiii erau scoşi în grabă din şcoală, ţinându-se de mână sau alergând în grupuri mici spre autobuzele şcolare galbene din faţa şcolii.

Ucigaşul este Salvador Ramos, cetăţean american, şi deocamdată se ştiu puţine lucruri despre el, dar autorităţile spun că acesta a acţionat singur.

Tânărul avea o puşcă şi purta echipament paramilitar în momentul împuşcăturilor, după cum informează CNN, citându-l pe sergentul Eric Estrada.

Ramos a fost elev la Uvalde High School, iar înainte de a merge la şcoală, şi-ar fi "împuşcat bunica", a declarat guvernatorul Texasului, Greg Abbott. Femeia a fost dusă la spital, dar starea în care se află aceasta nu se cunoaşte încă.

Cu trei zile înainte de masacru, contul de Instagram al lui Salvador Ramos, şters între timp de platformă, conţinea fotografii care îl arătau în faţa unei oglinzi sau pozând cu arme de foc. Un alt utilizator de Instagram fusese etichetat într-una dintre imagini în care se arătau câteva dintre armele sale. Când a fost interogat, acesta a spus că nu-l cunoştea pe Salvador Ramos.

"Am un mic secret să-ţi spun", i-a scris tânărul în privat, fără a merge mai departe.

Potrivit ziarului Houston Chronicle, care îl citează pe senatorul texan (Partidul Democrat) John Whitmire, acesta şi-a cumpărat arma pe 17 mai, la o zi după ce a împlinit 18 ani, vârsta legală în Texas pentru a deţine o armă. Trei zile mai târziu, acesta ar fi cumpărat o a doua armă.

Anchetatorii încearcă să obţină "informaţii detaliate despre profilul" tânărului ucigaş, "motivele sale, tipul de arme folosite şi dacă avea autoritatea legală de a le deţine", a declarat guvernatorul Greg Abbott.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe