Traian Băsescu acuză cabinetul Ponta de "proastă guvernare": Trag un semnal de alarmă către Guvern să se trezească

Drum în lucru
Drum în lucru (Joe Raedle / Getty Images)

Preşedintele României Traian Băsescu a acuzat cabinetul condus de Victor Ponta de o "proastă guvernare". "Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe autostrada Nădlac - Arad şi vedem ce înseamnă proasta guvernare", a precizat şeful statului, după ce a vizitat şantierul tronsonului de autostradă Arad - Nădlac la Nod Pecica, kilometrul 12, judeţul Arad.

"Este o etichetare pe care o fac fără reţinere. Aici nici măcar nu punem problema de cine ştie ce efort bugetar, discutăm de bani europeni", a precizat Băsescu.

"Am fost pe cele două tronsoane (Nădlac - Pecica, Pecica - Arad). E o expresie a neputinţei ce se întâmplă aici, nu se întâmplă nimic", a continuat preşedintele.

În noiembrie 2012 contractul Nădlac - Pecica a fost suspendat şi nu a fost stabilit încă un nou constructor, a afirmat Băsescu, arătând că lucrările pe tronsonul Pecica - Arad s-au suspendat în iulie 2013, după ce constructorul a intrat în insolvenţă. Traian Băsescu a afirmat însă că intrarea în insolvenţă nu înseamnă neapărat şi oprirea activităţii, dând exemplul Hidroelectrica.

"Dacă nu te finanţează băncile, finanţează guvernul pentru că îşi ia banii de la UE", a susţinut Băsescu exprimându-şi regretul că lucrările sunt oprite în sezonul de activitate în construcţii, respectiv vara.

"Este inadmisibil modul cum se stabilesc priorităţile. Uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupăm de alte trăsnăi, iar pe de altă parte mărim taxele contribuabilului şi aici avem miliarde îngropate care nu se valorifică", a precizat preşedintele.

"Sunt aici pentru că trebuie tras un semnal de alarma despre intrarea în nişte bune practici când e vorba de decizii ale guvernului", a subliniat Traian Băsescu, catalogând drept inadmisibilă reducerea bugetului Ministerului Transporturilor cu 200 de milioane de euro.

Preşedintele Băsescu a arătat că tronsonul Arad - Pecica este terminat în proporţie de 80% iar pe tronsonul Pecica - Nădlac există zone în care s-a turnat asfalt. Mai mult, se pare că există şi "o problemă de proiectare în jurul Nădlacului", deoarece cca. 8.000 de hectare de exploataţii agricole au rămas fără drum de acces.

"Asta e emblema neputinţei noastre, exact pe la locul de intrare în România, Guvernul României spune nu pot mai mult de atât. Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească", a adăugat Traian Băsescu, subliniind că a făcut fotografii din elicopter, cât şi din maşina, pe care le va trimite "celor interesaţi" şi care "poate nu ştiu ce e pe autostrada Nădlac - Arad".

La întrebarea ziariştilor dacă suspectează existenţa unui sabotaj politic, Traian Băsescu a răspuns: "Nu-i suspectaţi de sabotaj, suspectaţi-i de altceva, de proastă guvernare, de incapacitate de a stabili priorităţile", adăugând: "Dacă nu au fost interese, prostie a fost sigur".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne