Traian Băsescu despre mineriadă: "Nu vă lăsaţi manipulaţi de propagandişti"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu revine, printr-o postare pe Facebook, cu noi precizări legate de mineriada din 13-15 iunie, răspunzând acuzelor celor care au susţinut că le-ar fi pus la dispoziţie minerilor trenurile cu care aceştia au ajuns în Bucureşti:

"O ultimă precizare legată de mineriada din 13-15 iunie '90. Au fost mulţi jurnalişti, politicieni şi internauţi care au afirmat că motivaţia mea de a închide dosarul mineriadei este legată de faptul că, fiind ministru al transporturilor aş fi pus la dispoziţia minerilor trenurile cu care au venit la Bucureşti. Nimic mai neadevărat.

La acea vreme îndeplineam funcţia de Inspector Şef al Navigaţiei Civile, îmi desfăşuram activitatea la Constanţa şi nu aveam nici o legătură cu transporturile feroviare. Vă rog, nu vă lăsaţi manipulaţi de propagandişti ai minciunii. ( Moise Guran, sunt convins că la dumneavoastră a fost doar o eroare de informare).

PS: Povestea propagandiştilor seamănă cu cea a răspopitului de la Antena 3, care mă vedea trecând cu barca peste lacul Floreasca în condiţiile în care lacul este golit încă de anul trecut.", scrie Băsescu, pe contul său de socializare.

Reamintim că, pe fundalul valurilor stârnite de redeschiderea dosarului mineriadei, preşedintele Băsescu a postat pe contul său de Facebook o scurtă înregistrare care surprinde o conversaţie purtată în septembrie 2009 cu Procurorul General de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, în care îi cerea acesteia pe un ton răspicat să continue ancheta în cazul dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi să se dea o soluţie.

Postarea preşedintelui a stârnit, pe de o parte, aplauze, iar pe de altă parte, criticile opozanţilor săi, care l-au acuzat că a blocat dosarul mineriadei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne