Traian Băsescu: Moldova şi România despărţite de hotărârea a doi criminali, Stalin şi Hitler

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Timeline Photos)

Ţara în care România a investit mult efort politic şi care s-ar putea transforma „într-un eşec de proporţii” este chiar Republica Moldova, iar afirmaţiile aparţin fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

După părerea domniei sale, având în vedere acţiunile Federaţiei Ruse din Ucraina, nici Moldova şi nici Ucraina nu vor fi membre UE şi Nato. Astfel că Moldovei nu-i rămâne decât unirea cu România, pentru a-şi vedea visul realizat.

„Pentru toţi semnalul dat de Federaţia Rusă prin acţiunile din estul Ucrainei a devenit foarte clar. Şi acest semnal a fost: s-a atins linia roşie, nici Ucraina, nici Republica Moldova nu mai intră nici în UE, nici în NATO. Experienţa îmi spune că acesta este semnalul. Iar din punctul nostru de vedere, poate Ucraina din punct de vedere sentimental este de departe mult mai puţin importantă decât Moldova. Dar închiderea uşii pentru Republica Moldova pentru noi este un lucru ce trebuie luat extrem de serios în consideraţie. Dacă, în analiza mea, Republica Moldova nu va fi membră a UE, chiar dacă va avea acordul de asociere de liber schimb cu UE membră nu va fi, atunci pentru noi şi Republica Moldova nu există decât o singură soluţie — unirea Republicii Moldova cu România. Este singura formulă prin care românii din stânga Prutului pot trăi alături de noi în UE”, a anunţat Băsescu, potrivit realitatea.net.

Având în vedere că sunt o mulţime de păreri la acest subiect, multe fiind chiar la polul opus faţă de cea expusă de Traian Băsescu, acesta a ţinut să adauge: „Sigur veţi vedea tot soiul de părelologi care vor spune: Vai ce spune Băsescu!, e stat independent, e... Oameni buni, noi suntem despărţiţi pentru că aşa au stabilit doi criminali: Stalin şi Hitler, şi aşa au semnat Ribbentrop şi Molotov. Păi, orice părelolog care îmi spune că naţiunea română trebuie să trăiască despicată pentru că asta au vrut Hitler şi Stalin îi resping categoric părerile, din capul locului. Soluţia unificării românilor este soluţia unirii Republicii Moldova cu România şi asta este ceea ce eu voi susţine.”

Deşi fostul Şef de la Cotroceni a afirmat că va susţine unirea celor două state, totuşi cel mai mare impediment l-ar constitui clasa politică a RM, odată ce ultimul cuvânt îi aparţine ei.