Traian Băsescu semnează pentru candidatura Elenei Udrea

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu şi-a pus duminică semnătura pe lista de susţinători ai Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Pentru a-şi arăta sprijinul faţă de liderul PMP, şeful statului s-a deplasat personal în Parcul Herăstrău din Capitală, unde a semnat public pe listă şi a ţinut un discurs super-laudativ la adresa lui Udrea. Preşedintele nu a omis, cu această ocazie, sa-i defiinţeze pe contracandidaţii prezidenţiabilei sale.

"Am semnat pentru candidatul în care cred. Este un om loial, onest obiectivelor ei, dar şi obiectivelor celor apropiaţi. Nu a basculat în funcţie de cum merg voturile. A mers unde voturile erau mai puţine. Putea foarte bine să se alăture noului ACL. Nu a făcut-o pentru că nu s-a regăsit în noua construcţie, pentru că acolo erau oameni care au semnat pentru suspendarea mea şi pentru anularea statului de drept", a declarat duminică Băsescu, lansându-se apoi în tirade contra adversarilor lidereului PMP.

"Ponta e un chici total, un fals. Când îl cauţi e masterand la Catania pe urmă nu mai este. Tot CV-ul acestui om este un fals. Despre Iohannis, ce să mai vorbesc? Până acum două luni el era printre cei care au atacat statul de drept, la suspendarea mea, iar acum este un mare democrat. În Udrea am încredere că va rămâne un om loial obiectivelor. Este mult mai inteligentă şi mult mai cinstită în comparaţie cu Ponta. E un om care gândeşte mult la locurile de muncă. Cred că am semnat pentru cine trebuie", a adăugat preşedintele.

Reamintim că Elena Udrea este cel de al doilea personaj despre care preşedintele Băsescu afirmă că este "candidatul în care crede." La finele lui iulie, preşedintele a semnat pentru susţinerea fostului său consilier Cristian Diaconescu, declarând că acesta se bucură de cea mai mare legitimitate pentru a ocupa funcţie de şef de stat, acesta fiind un politician a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Ulterior, după ce Udrea s-a considerat, aşa cum a spus-o chiar ea, mai bună decât fostul consilier prezidenţiabil, Băsescu l-a acuzat pe Diaconescu ca n-a fost onest, că a votat în 2007 pentru demiterea sa, şi şi-a "redirecţionat" încrederea în Udrea.