"Transparenţă totală" - Năsui anunţă că Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul ce sar de 5.000 de euro

Claudiu Nasui - gov.ro
Claudiu Nasui - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, joi, faptul că instituţia pe care o conduce a publicat pe o platformă specială toate contractele încheiate cu statul ce au o valoare de peste 5.000 de euro. În plus, ministrul a promis că, pe viitor, nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro nu va mai putea fi emisă dacă respectivul contract nu este deja urcat pe această platformă publică.

“Transparenţă totală. Ministerul economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii.

Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informaţia va fi uşor de găsit de oricine este interesat. Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei şi o găsiţi la acest link: https://bit.ly/2NAElkk”, a precizat Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, contribuabilii români plătesc taxe şi impozite mari (cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE) şi din acest motiv e normal ca aceştia să ştie nu doar marile direcţii în care merg banii lor, ci şi concret la cine şi pe ce s-au dus.

“Nu ne oprim aici. De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeţi dacă se verifică”, a adăugat Năsui.

Totodată, ministrul Economiei a afirmat că a atras asupra lui multă “animozitate” prin refuzul de a semna “ca primarul” diverse contracte aduse pe ultima sută de metri.

“Nu am venit aici să-mi fac prieteni. Am venit aici să sprijin mediul de afaceri autentic (care nu există doar graţie contractelor cu statul) şi să opresc căpuşarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecinţele. Cu mai multă transparenţă fiecare cetăţean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele sistemului şi să propună soluţii”, a conchis Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie