Tratarea părţii inferioare a corpului pentru a o vindeca pe cea superioară


Medicina chineză consideră esenţial pentru corp menţinerea echilibrului dintre yin şi yang
Medicina chineză consideră esenţial pentru corp menţinerea echilibrului dintre yin şi yang (Wolfgang Amri / Photos.com.)

Odată am fost invitat să prezint unui grup de colegi un seminar privind medicina chineză. După prelegere, am demonstrat utilizarea metodelor tradiţionale de tratament chineze pe doi pacienţi.

Primul pacient suferea de trei luni de zile de dureri de umăr şi de gât. El a încercat acupunctura, tratament chiropractic, masaj, şi aşa mai departe, dar nimic nu a funcţionat. La momentul respectiv el abia putea să-şi ridice braţele.

Am tratat pacientul cu ajutorul acupresurii prin aplicarea de presiune pe două puncte de acupunctură de pe picioare, folosind un băţ din lemn de mărimea unui stilou. În termen de aproximativ două minute, el a fost capabil să ridice braţele din nou.

Cel de-al doilea pacient suferea de o înţepenire a gâtului de mai multe zile. El a încercat mai multe metode de tratament, inclusiv terapia prin ventuze, masaj, tratament cu ajutorul compreselor calde, dar încă nu îşi putea mişca capul.
Pe baza situaţiei sale, am apăsat patru puncte de acupunctură pe umeri şi picioare. Imediat, durerile sale de la nivelul gâtului au dispărut iar el a fost capabil să se mişte în voie.
Ambele boli ale pacienţilor, de la nivelul gâtului şi al umerilor, au fost vindecate de către tratamentul efectuat la nivelul picioarelor. Această metodă este cunoscută sub numele de "tratarea părţii inferioare a corpului pentru a o vindeca pe cea superioară."
Într-adevăr, nu înseamnă că acupunctura, tratamentul chiropractic, sau masajul nu sunt eficiente, ci că aceste tratamente nu au fost aplicate corect, în cazul acestor pacienţi.
Principiul de bază

În medicina chineză, este esenţial pentru un corp uman să menţină echilibrul dintre yin şi yang. Se cunoaşte faptul că partea superioară a corpului este yang, iar partea inferioară a corpului este yin. Astfel, gâtul şi umerii sunt yang, iar picioarele sunt yin. Mai mult decât atât, există meridiane care interconectează gâtul, umerii şi picioarele.

Principiul care stă la baza metodei de tratament este foarte simplu: Trataţi boala pe partea yang dinspre partea yin pentru a echilibra yin şi yang, iar boala va dispărea.

Cu toate acestea, este mai uşor de zis decât de făcut. Pentru a o face cu adevărat, medicul trebuie să observe simptomele foarte atent.

Medicina chineză are o vorbă: „Boala vine cu kilogramul şi dispare cu gramul”. Din acestă zicală, se poate vedea cât de dificilă este tratarea unei boli.

Mai ales în lumea de astăzi, a tratamentelor medicale scumpe, este greu pentru o persoană obişnuită să îşi permită tratarea bolilor grave.

Cu toate acestea, există veşti bune. În urmă cu douăzeci de ani, un sistem de qigong numit Falun Gong, de asemenea, cunoscut sub numele de Falun Dafa, a dezvăluit cauza fundamentală a bolii. Învaţă oamenii să acorde atenţie moralităţii, în scopul de a se elibera de boală, să-şi eleveze nivelul minţii şi întotdeauna să acorde importanţă altora înainte de toate.

Falun Gong s-a răspândit în întreaga lume, predat gratuit de către voluntari, şi a avut ca efect vindecarea a numeroase tipuri de boli care au constituit o enigmă pentru numeroşi medici chinezi şi din Occident deopotrivă.

Fiind medic de medicină chineză, eu cred profund că acest sistem de qigong nu numai că poate face ca bolile să dispară, dar, de asemenea, poate face ca problemele unei ţări sau societăţi să dispară.

Articol preluat de pe site-ul Pure Insight

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură