Trezoreria SUA va echipa angajaţii din sectorul bancar cu kituri de supravieţuire

Trezoreria SUA.
Trezoreria SUA. (Captură Foto)

Trezoreria americană doreşte să comande kituri de supravieţuire pentru toţi angajaţii săi care sunt implicaţi în monitorizarea sistemului bancar federal, conform unei noi solicitări.

Kiturile vor fi disponibile fiecărui angajat al Biroului pentru Control Monetar (BCM), care desfăşoară controale la sediile băncilor din întreaga ţară. Kitul include totul, de la tablete pentru purificarea apei până la pături solare.

Guvernul va fi dispus să cheltuie până la 200.000 de dolari pe aceste kituri, conform unei solicitări publicate în 4 decembrie.

Kiturile de supravieţuire trebuie să vină sub forma unui rucsac sau a unei borsete în care pot încăpea toate obiectele necesare, inclusiv o trusă de prim ajutor formată din 33 de elemente, printre care ''tablete decongestionante'' şi o varietate de bandaje şi medicamente.

De asemenea, kiturile trebuie să includă o “pătură solară reutilizabilă”, un baton alimentar cu 2.400 de calorii, 50 de tablete pentru purificarea apei, o mască pentru praf, un poncho cu glugă, o lanternă reîncărcabilă cu radio încorporat şi o mască de urgenţă pentru protecţie împotriva viruşilor aeropurtaţi.

Kiturile de supravieţuire trebuie să fie livrate fiecărei bănci majore din Statele Unite, incluzând Bank of America, American Express Bank, BMO Financial Corp., Capitol One Financial Corporation, Citigroup, Inc., JPMorgan Chase & Company şi Wells Fargo.

Astfel de kituri vor fi livrate şi la birourile BCM de pe cuprinsul ţării, din Champaign, Illinois până în Billings, Montana. Agenţia are de asemenea birouri şi în Sioux City, Iowa; Joplin, Missouri; şi Fargo, North Dakota.

Misiunea BCM este aceea de “a se asigura că băncile naţionale şi asociaţiile federale pentru economii operează într-o manieră sigură şi corectă, oferă un acces corect la serviciile financiare, tratează clienţii în mod corespunzător şi respectă legile şi regulamentele aflate în vigoare”.

Agenţia are peste 3.800 de angajaţi şi fiecare dintre ei va primi un kit de supravieţuire. Personalul BCM include examinatori bancari, care oferă servicii de "supraveghere susţinută" a băncilor majore din SUA.

“Examinatorii analizează portofoliile de împrumuturi şi investiţii, administrarea fondurilor, capitalul, câştigurile, lichiditatea, sensibilitatea la riscul de piaţă pentru toate băncile naţionale şi depozitele federale, controalele interne, auditul intern şi extern şi respectarea legilor. De asemenea, ei evaluează abilitatea conducerii de a identifica şi controla riscurile”, explică website-ul oficial al BCM.

De asemenea, examinatorii analizează conformarea băncilor naţionale şi a depozitelor cu mai puţin de 10 milioane de dolari în active cu legile bancare ale consumatorului.

Nu este clar de ce Trezoreria americană comandă kiturile de supravieţuire. Contractele pentru aceste kituri sunt de obicei făcute pentru armată sau organele de aplicare a legii, precum FBI.

De asemenea, BCM nu a răspuns cererii de a comenta informaţiile înainte de publicarea lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe