Tribunal din Tokyo respinge cererea pentru suspendarea detenţiei lui Ghosn

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn (Kiyoshi Ota/Getty Images)

Tribunalul Districtual din Tokyo a respins o cerere înaintată de avocaţii lui Carlos Ghosn pentru a suspenda detenţia fostului preşedinte al Nissan Motor Co Ltd, care se află în spatele gratiilor de la arestarea acestuia în 19 noiembrie 2018, a conform unui articol publicat miercuri de Jiji Press.

Ghosn, fost director general al alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost acuzat de fraudă financiară şi concediat de comitetul director al Nissan în timpul unei întâlniri care a avut loc în 22 noiembrie în Yokohama, Japonia.

Ghosn a intrat în contraatac marţi, declarându-şi nevinovăţia înaintea unei înfăţişări în faţa curţii, fiind prima sa apariţie publică de la arestare, potrivit ziarului american The New York Times.

Perioada sa actuală de detenţie este programată să dureze până vineri.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe