Tribunalul Bucureşti suspendă greva angajaţilor de la STB şi dispune "reluarea imediată a activităţii"

Autobuz - Societatea de Transport Bucuresti (STB)
Autobuz - Societatea de Transport Bucuresti (STB) (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti a suspendat, joi, greva muncitorilor de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) şi a dispus "reluarea imediată a activităţii". Cu toate că decizia pronunţată nu este definitivă, sentinţa tribunalului are caracter executoriu. Magistraţii au analizat speţa în regim de urgenţă.

"Tribunalul Bucureşti a dispus astăzi, la ora 14:00, încetarea protestului spontan, angajaţii STB SA fiind obligaţi să-şi reia activitatea. Astfel, toate vehiculele STB SA vor ieşi în traseu conform graficului de transport", se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială de Facebook a Societăţii de Transport Bucureşti.

Sursa menţionată precizează totodată că bucureştenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziţionate, vor primi o zi de călătorie gratuită.

"Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat şi asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstanţele ce au condus la declanşarea acestui protest şi a dispus măsuri în consecinţă pentru cei care au fost implicaţi în această acţiune sindicală ilegală", informează STB SA.

Reamintim că, joi dimineaţa, transportul public în Capitală a fost complet paralizat, după ce angajaţii STB au refuzat să se prezinte la muncă, invocând schimbarea conducerii companiei şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă.

Bucureştenii au aşteptat zadarnic în staţiile de autobuze, troleibuze şi tramvaie un mijloc de transport care să îi ducă unde au nevoie. Angajaţii STB, care ameninţaseră de la protestul de miercuri cu greva, au trecut la fapte.

De partea sa, directorul STB acuză liderii de sindicat că au interese ascunse şi ameninţă cu plângeri penale. Conducerea STB a mai transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi. Detalii aici.