Troc PSD-PNL pentru debarcarea lui Mişu Negriţoiu

Liviu Dragnea pregăteşte schimbarea lui Mişu Negriţoiu de la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) bazându-se pe voturile PNL, după ce a fost refuzat de ALDE. Sprijinul liberalilor nu va fi gratuit, PNL urmând să primească postul de viceguvernator al BNR.
Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu (Captură Youtube)

După ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a blocat propunerea de revocare din funcţie a lui Mişu Negriţoiu, Liviu Dragnea ar putea realiza debarcarea şefului ASF cu ajutorul PNL, relatează România Liberă. Pentru a-şi asigura sprijinul liberalilor, PSD renunţă la postul de viceguvernator al Băncii Naţionale Române (BNR), pe care îl va oferi PNL.

Potrivit sursei citate, iniţial, Dragnea îşi dorea să-l dea jos pe Negriţoiu prin votul în Parlament al coaliţiei PSD-ALDE. Tăriceanu a amânat însă raportul comisiilor de resort privind revocarea, într-o şedinţă a Birourilor Permanente reunite, în timp ce Liviu Dragnea era plecat din ţară.

Acum Liviu Dragnea susţine că situaţia s-ar fi rezolvat la nivelul coaliţiei guvernamentale şi că a ajuns la o înţelegere cu Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte situaţia de la ASF. În realitate, social-democraţii sunt sceptici în legătură cu şansele revocării lui Negriţoiu cu voturile ALDE. Actualul şef al ASF este sprijinit de secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, omul care influenţează toate deciziile lui Tăriceanu. Aşa că PSD-ul ar putea rezolva problema cu sprijinul PNL, care va primi în schimb postul de viceguvernator al Băncii Naţionale. Liberalii l-ar putea nominaliza pentru acest post pe deputatul Eugen Nicolăescu.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne