Trump acuză Twitter şi Facebook de "cenzură totală" după ce Facebook blochează un interviu cu el la 20 de minute de la publicare

Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Fostul preşedinte Donald Trump a acuzat Facebook şi alţi giganţi tehnologici, într-un nou interviu joi, că „cenzurează total” după ce un interviu al său cu Lara Trump a fost eliminat de Facebook imediat după publicare.

„Ce se întâmplă acum în această ţară, nimeni nu a crezut vreodată că se va întâmpla”, i-a spus el dr. Gina Loudon într-un interviu. „Este cenzură totală.”

„Nu există libertate de exprimare în această ţară. Dar ştii ce se întâmplă, ei blochează lucrurile şi acum oamenii vorbesc mai mult despre asta”, a spus el, descriind videoclipul care a fost blocat ca fiind „un interviu foarte frumos”, acordat Larei Trump, nora sa.

Citiți și Twitter suspendă contul organizaţiei conservatoare Project Veritas

O sursă apropiată de organizaţia Trump a confirmat pentru The Epoch Times, la începutul acestei săptămâni, că Facebook a blocat interviul Larei Trump cu fostul lider american la 20 de minute după ce a fost postat, marţi. Facebook nu a răspuns încă unei cereri de comentarii.

Lara Trump a postat miercuri capturi de ecran în care arăta un e-mail al unui reprezentant al Facebook spunând că videoclipul a fost eliminat deoarece „îl prezenta pe preşedintele Trump vorbind” şi „conţinea vocea lui Donald Trump”.

Citiți și Rasmussen - Popularitatea lui Trump rămâne neschimbată după incidentele de la Capitoliu

„Conform politicii asupra conturilor de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump, conţinutul suplimentar postat cu vocea lui Donald Trump va fi eliminat şi va duce la limitări suplimentare asupra conturilor”, se spune în e-mail.

După tulburările de pe 6 ianuarie de la Capitoliu, când protestatarii au intrat ilegal în clădirea Congresului SUA, Donald Trump a fost suspendat de Twitter, Facebook, Google şi alte platforme, care au susţinut că discursul preşedintelui în faţa susţinătorilor incitase la violenţă.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat o interdicţie asupra lui Trump, deoarece a folosit „platforma noastră pentru a incita la insurecţii violente împotriva unui guvern ales democratic”.

Citiți și Facebook anunţă că blochează conţinutul care menţionează expresia "opriţi furtul" înaintea învestirii de pe 20 ianuarie

Mai târziu, un director al companiei Twitter a declarat într-un interviu că interdicţia asupra lui Trump va fi permanentă.

Trump, în timpul mai multor interviuri recente, a declarat că preferă să nu folosească Twitter, unde adunase 80 de milioane de urmăritori, şi a spus că site-ul social media îi alungă pe utilizatori, deoarece este prea „plictisitor”. Consilierii fostului preşedinte au declarat că vor lansa un nou site de socializare în următoarele săptămâni, deşi detaliile despre platformă sunt puţine.

Citiți și Youtube suspendă canalul lui Trump

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe