Trump ar putea eticheta Antifa drept „organizaţie teroristă”

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Brendan Smialowski/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a declarat în weekend că ia în considerare etichetarea grupului de activişti violenţi de extremă stânga Antifa drept o organizaţie teroristă.

Într-un mesaj postat pe Twitter, liderul american a susţinut că membri ai grupului au lovit oameni în cap cu bâte de baseball.

„Acest lucru ar uşura munca poliţiei!”, a adăugat Trump.

În urmă cu aproximativ o săptămână, senatorii Ted Cruz şi Bill Cassidy au introdus un proiect de rezoluţie privind etichetarea grupului Antifa drept o „organizaţie teroristă domestică”.

Într-un tweet, Cruz a caracterizat Antifa drept o „organizaţie teroristă alcătuită din radicali intoleranţi şi plini de ură care îşi urmăresc agenda extremă prin violenţă agresivă”.

„În repetate rânduri, acţiunile lor au demonstrat că obiectivul lor central este acela de a face rău celor ce se opun viziunilor lor”, a susţinut Cruz cu privire la acest grup.

„Ei trebuie opriţi”, a adăugat Cruz într-un mesaj separat postat pe Twitter.

Cassidy a reiterat remarcile lui Cruz într-un comunicat de presă.

„Antifa este formată din terorişti, bătăuşi mascaţi şi violenţi care ‘luptă împotriva fascismului’ cu fascism, şi care sunt protejaţi de privilegiul de a fi liberali. Bătăuşii îşi vor face de cap până când cineva se va opune. Oficialii aleşi trebuie să aibă curaj, să nu fie laşi, pentru a preveni terorismul”, a precizat Cassidy.

Cruz a cerut o investigaţie asupra Antifa într-o scrisoare trimisă în urmă cu câteva zile Procurorului General al SUA William Barr, adjunctului său Jeffrey Rosen şi directorului FBI Christopher Wray.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe