Trump neagă o nouă acuzaţie de viol făcută de o editorialistă americană

Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a negat, vineri, o acuzaţie făcută de E. Jean Carroll, editorialistă a revistei de modă Elle, potrivit căreia republicanul ar fi violat-o într-un magazin de lux din New York City în anii 1990, potrivit Deutsche Welle.

New York Magazine a publicat un interviu cu E. Jean Carroll în care aceasta descrie întâlnirea cu Trump într-un magazin Bergdorf Goodman în Manhattan în 1995 sau 1996. Acuzaţia este inclusă de asemenea în viitoarea sa carte despre „bărbaţi oribili” pe care i-a întâlnit editorialista, acum în vârstă de 75 de ani, pe parcursul vieţii sale.

Carroll susţine că Trump ar fi împins-o în peretele unei cabine de probă şi ar fi agresat-o sexual pentru aproximativ 3 minute. Editorialista a precizat că a reuşit cu greu să îl împingă pe Trump şi să fugă din magazin.

Potrivit femeii, nu erau alte persoane în zona cabinei de probă şi nici nu a depus o plângere la poliţia din New York. Totuşi, ea a afirmat că a discutat cu două prietene jurnaliste despre ceea ce ar fi păţit, ambele confirmând povestea lui Carroll pentru New York Magazine.

Într-o declaraţie, Trump a numit acuzaţia drept „ştire falsă” şi a precizat că nu există niciun fel de dovezi ale presupusului incident. El a adăugat: „Nu am întâlnit-o niciodată pe această persoană”.

În perioada de dinaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, mai mult de 12 femei l-au acuzat pe Trump de comportament sexual nepotrivit, acuzaţii pe care liderul de la Casa Albă le-a negat. Deşi acele cazuri au implicat în general pipăieli şi sărutări nedorite, Carroll a susţinut că ar fi avut loc o penetrare forţată.