Trump va emite un decret pentru a sancţiona pe oricine încalcă embargoul impus Iranului referitor la armele convenţionale

Donald Trump
Donald Trump (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Preşedintele american Donald Trump se pregăteşte să emită un decret ce îi va permite să sancţioneze ţările care încalcă embargoul asupra armelor convenţionale impus Iranului, potrivit a trei surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Sursele au afirmat că decretul ar putea fi semnat în următoarele zile şi va permite preşedintelui să îi pedepsească pe cei care încalcă embargoul cu sancţiuni secundare, privându-i de accesul pe piaţa americană.

Embargoul asupra armelor impus de SUA Iranului va expira în octombrie, iar încercările americane de a-l prelungi au fost blocate la ONU de majoritatea ţărilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a avertizat că nu va permite Iranului să obţină arme din China şi Rusia.

Săptămâna trecută, mai multe publicaţii internaţionale au făcut cunoscut un raport al agenţiilor de informaţii potrivit căruia Iranul s-ar pregăti să-l asasineze pe ambasadorul american din Africa de Sud, drept represalii pentru uciderea, pe 3 ianuarie, a generalului Qassem Soleimani de către drone americane în Bagdad.

Raportul este controversat, mai ales că, la scurt timp după incidentul din ianuarie, Iranul s-a răzbunat pentru uciderea lui Soleimani doborând un centru mobil de comandă în care s-ar fi aflat Michael D’Andrea, directorul CIA pentru Iran.

Deşi Donald Trump nu a validat afirmaţiile privind planurile de asasinare, a avertizat că orice iniţiativă iraniană va primi un răspuns dur din partea SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe