Trupul românului decedat în urma tragediei aviatice din Ucraina a fost găsit

Echipe de salvare ucrainene, sortând cadavrele rezultate în urma doborârii avionului MH17 aparţinând Malaesia Airlines, deasupra Ucrainei. 19 iulie 2014
Echipe de salvare ucrainene, sortând cadavrele rezultate în urma doborârii avionului MH17 aparţinând Malaesia Airlines, deasupra Ucrainei. 19 iulie 2014 (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

Trupul studentului român decedat în urma tragediei aviatice din Ucraina a fost găsit. Potrivit B1TV, se întocmesc deja documentele necesare pentru ca rămăşiţele tânărului de 24 de ani să ajungă la familie.

Românul decedat în urma prăbuşirii avionului Boeing al Malaysia Airlines care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur avea 24 de ani şi era student a Universitatea de Medicină din Cluj. Tânărul avea dublă cetăţenie, română şi canadiană. Alături de el în avion se afla şi prietena sa, de naţionalitate germană, de asemenea studentă la Facultatea de Medicină din Cluj. Cei doi mergeau la un congres de medicină despre SIDA Australia.

Reamintim că prăbuşirea avionului malaezian s-a soldat în total cu 298 de morţi. Doar 21 de cadavre ar fi fost identificate până în prezent, potrivit presei, în timp ce rămăşiţele a 80 de trupuri nu au fost găsite nici până acum.

Căutarea, recuperarea şi identificarea cadavrelor a fost mult îngreunată de separatiştii pro-ruşi, cărora de altfel le este atribuită doborârea avionului. În primele zile după prăbuşirea avionului, pro-ruşii au păzit locul tragediei cu arma în mână, trăgând către cei care se apropiau.

Potrivit Kievului şi autorităţilor SUA, avionul a fost doborât cu o rachetă furnizată de Rusia şi trasă din zonă controlată de pro-ruşi.

Joi, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Valentin Nalivaicenko, a informat, ca o primă concluzie a investigaţiilor, că separatiştii proruşi intenţionau să doboare un avion al companiei ruse Aeroflot, în loc de Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines, în scopul de a crea un casus belli pentru o invazie la scara largă a forţelor ruse în Ucraina.

După distrugerea avionului, pe care îl credeau rusesc, 'teroriştii', în frunte cu liderul militar Igor Ghirkin - care aparţine de GRU - aşteptau o invazie pe scară largă a Rusiei în Ucraina în noaptea de 17 spre 18 iulie, a mai declarat şeful serviciilor secrete ucrainene.