Tudorel Toader, ameninţat cu "ievaluarea". Scuza, programul de guvernare

Liviu Pop
Liviu Pop (Epoch Times România)

De ceva vreme, diverşi grei ai PSD tună şi fulgeră contra ministrului Justiţiei, acuzându-l că nu dă OUG-uri pe Codurile penale şi pe completurile de 5 judecători. În pofida nemulţumirilor exprimate făţiş de personaje precum Florin Iordache, social-democraţii au ales totuşi să nu voteze moţiunea simplă contra lui Toader, nu de alta, dar să nu dea satisfacţie Opoziţiei. Ceea ce nu înseamnă că Toader scapă de obligaţii, dimpotrivă. PSD a lansat o nouă ameninţare la adresa lui, prin intermediul lui Liviu Pop, care anunţă că în cazul în care ministrul Justişiei nu a atins ţintele programului de guvernare privind justiţia, atunci acesta va fi evaluat alături de ceilalţi miniştri ai Guvernului la următorul Comitet Executiv al partidului.

"În primul rând, românii trebuie să fie mulţumiţi, iar evaluarea programului de guvernare, şi pe zona Ministerului de Justiţie, o s-o facă CEx, cred cât de curând, şi atunci o să aflăm exact fiecare ministru cât a implementat din programul de guvernare şi efectiv Guvernul cât a implementat. Tudorel Toader nu a promis nimic. Noi am promis în campanie electorală în 2016 că vom face multe lucruri pentru români, inclusiv pe zona de justiţie. Dacă Tudorel Toader nu a atins acele ţinte din programul de guvernare din capitolul de justiţie, atunci va fi evaluat. Cu programul de guvernare am câştigat alegerile în 2016, că n-am venit cu un premier sau un nume de ministru (în campanie n.r). Prioritatea PSD, dar bănuiesc ca şi cea a colegilor din ALDE, este de a implementa programul de guvernare", a declarat, Liviu Pop, miercuri, la Parlament, potrivit Mediafax

Iordache a mai precizat pentru Mediafax că şedinţa Comitetului Executiv al PSD va avea loc lunea sau marţea viitoare, iar social-democraţii vor valida lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Reuniunea social-democraţilor va fi condusă de Liviu Dragnea.

Reamintim că la lista nemulţumirilor social-democraţilor faţă de Toader se adaugă şi faptul că acesta a refuzat să semneze documentele pentru înfiinţarea celebrului Fond Suveran de Investii şi Dezvoltare, proiect de suflet al lui Liviu Dragnea, despre care Opoziţia afirma că ar putea fi cel mai mare "tun" de la Revoluţie încoace. În acest context, ieri, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici dădea asigurări că Toader va semna. Ei bine, în loc să semneze, Toader a intrat de azi în concediu, până luni.