Tudorel Toader, ameninţat de o anchetă disciplinară. Competenţa profesională îi este pusă la îndoială

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iaşi din care face parte şi Tudorel Toader, anunţă că evaluează oportunitatea sesizării comisiei de disciplină în legătură cu ultimele manifestări publice ale ministrului Justiţiei. Mai exact, Striblea se referă la ultimele intervenţii acide ale ministrului Justiţiei vizând doleanţele avocaţilor care au cerut, inclusiv prin proteste stradale, renegocierea onorarilor din oficiu.

"Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iaşi, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti, în calitate de Decan al Baroului Iaşi, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul baroului a sesizării Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat", scrie pe Facebook avocatul.

Postarea decanului baroului Iaşi vine la câteva ore după ce Tudorel Toader îi ironiza pe avocaţii care se pregăteau să protesteze, susţinând că solicitările acestora sunt absolut nemotivate şi ameninţând că le va face publice. Ulterior, ministrul Justiţiei a publicat pe pagina sa de Facebook propunerile primite din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România, continuând să susţină că acestea sunt nemotivate şi nejustificate.

De partea lor, avocaţii ieşiţi astăzi în stradă au susţinut că onorariile din oficiu sunt mult prea mici, unul dintre ei chiar prezentând un document din care arată că un avocat a primit de la Înalta Curte 6 lei onorariu pentru o cauză privind verificarea măsurilor preventive. Metroul l-a costat pe avocat 10 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne