Tudose, despre varianta unui candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale: Logica ar fi să avem un preşedinte social-democrat

Mihai Tudose (Epoch Times România)
Andrei Popescu
12.02.2024

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a declarat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, că nu susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale.

“Istoria ultimilor ani ne-a arătat că în politică e posibil aproape orice. Mai e cale lungă până atunci. Eu, personal, nu cred că nu e cea mai bună soluţie. În primul rând, nu e ce mai bună soluţie să fie din nou un preşedinte de dreapta, ca alternanţă îşi are rolul ei în viaţă. Apoi, cred că cea mai bună soluţie e să fie domnul Ciolacu, dacă mă întrebaţi din ce avem astăzi”, a precizat Tudose, citat de News.ro.

De asemenea, întrebat dacă există varianta ca PSD să susţină candidatul PNL în schimbul funcţiei de prim-ministru, Tudose a spus:

“E o variantă, dar aş prefera-o pe cealaltă (PSD să aibă candidatul la prezidenţiale - n.r.). Sunt şanse spre 99% ca viitoarea coaliţie de guvernare să fie tot PSD-PNL. Asta e matematica de astăzi”.

În ceea ce priveşte scenariul ca liderul PNL Nicolae Ciucă să fie candidatul ales de liberali pentru prezidenţiale, Tudose a afirmat:

“E treaba PNL pe cine pune. Cum ei nu ne stabilesc nouă preşedintele partidului şi pe cine desemnăm la preşedinţie, nici noi nu desemnăm candidatul PNL. Staţi să vedem dacă mai e preşedinte la PNL până în decembrie”.

Totodată, europarlamentarul social-democrat este de părere că a sosit momentul ca PSD să câştige alegerile prezidenţiale:

“Vă dau o regulă din statistică: seria de intermitenţă e mai mare decât seria de culoare, e regula ruletei. E clar că trebuie să se mai schimbe ceva, că n-am devenit noi o ţară de dreapta. Culmea e că politicile necesare României sunt politici de stânga acum: protecţie socială şi creşterea nivelului de trai. Logica ar fi să avem un preşedinte social-democrat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor