Tudose, despre varianta unui candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale: Logica ar fi să avem un preşedinte social-democrat

Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times România)

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose a declarat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, că nu susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale.

“Istoria ultimilor ani ne-a arătat că în politică e posibil aproape orice. Mai e cale lungă până atunci. Eu, personal, nu cred că nu e cea mai bună soluţie. În primul rând, nu e ce mai bună soluţie să fie din nou un preşedinte de dreapta, ca alternanţă îşi are rolul ei în viaţă. Apoi, cred că cea mai bună soluţie e să fie domnul Ciolacu, dacă mă întrebaţi din ce avem astăzi”, a precizat Tudose, citat de News.ro.

De asemenea, întrebat dacă există varianta ca PSD să susţină candidatul PNL în schimbul funcţiei de prim-ministru, Tudose a spus:

“E o variantă, dar aş prefera-o pe cealaltă (PSD să aibă candidatul la prezidenţiale - n.r.). Sunt şanse spre 99% ca viitoarea coaliţie de guvernare să fie tot PSD-PNL. Asta e matematica de astăzi”.

În ceea ce priveşte scenariul ca liderul PNL Nicolae Ciucă să fie candidatul ales de liberali pentru prezidenţiale, Tudose a afirmat:

“E treaba PNL pe cine pune. Cum ei nu ne stabilesc nouă preşedintele partidului şi pe cine desemnăm la preşedinţie, nici noi nu desemnăm candidatul PNL. Staţi să vedem dacă mai e preşedinte la PNL până în decembrie”.

Totodată, europarlamentarul social-democrat este de părere că a sosit momentul ca PSD să câştige alegerile prezidenţiale:

“Vă dau o regulă din statistică: seria de intermitenţă e mai mare decât seria de culoare, e regula ruletei. E clar că trebuie să se mai schimbe ceva, că n-am devenit noi o ţară de dreapta. Culmea e că politicile necesare României sunt politici de stânga acum: protecţie socială şi creşterea nivelului de trai. Logica ar fi să avem un preşedinte social-democrat”.