Turcan avertizează asupra "cosmetizării învăţământului": Ecaterina Andronescu propune bacalaureatul "second-hand"

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan atrage atenţia joi, printr-un comunicat de presă, că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, încearcă să cosmetizeze învăţământul printr-un nou tip de bacalaureat: unul second-hand.

"Bacalaureat diferenţiat înseamnă diplome diferite! Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi. Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă păcăleală! Ministrul Educaţiei vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obţinute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, Andronescu propune un nou tip de bacalaureat – Second-Hand", se arată în comunicat.

Potrivit liderului PNL, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenţi să se integreze în societate şi pe piaţa muncii, căci "nu poţi avea absolvenţi cu forme diferite de Bacalaureat care să-şi poată continua studiile în aceleaşi condiţii".

Raluca Turcan este de părere că, pentru a ajuta cu adevărat generaţiile noi, "trebuie să le oferim rute educaţionale diferite".

"În România, în ultimii 15 ani, s-au înregistrat în jur de un milion de liceeni care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat sau nu s-au prezentat la examene. Aceştia au îngroşat rândurile şomerilor. Dacă nu vom găsi soluţii concrete pentru a-i ajuta în cel mai scurt timp, situaţia actuală ne va duce într-o stare de blocaj economic şi social. În acest moment, acestor tineri li se ia şansa de a învăţa o meserie, iar România va ajunge o ţară cu mai mulţi şomeri tineri, decât muncitori calificaţi integraţi pe piaţa muncii. România nu trebuie să-şi piardă ultimul avantaj economic din regiune: FORŢĂ DE MUNCĂ BINE CALIFICATĂ (nu neapărat şi ieftină)", adaugă Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL propune în final şi posibile soluţii pentru a veni în sprijinul tinerilor: "Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea BACALAUREATULUI DIFERENŢIAT cu traseu educaţional distinct: - BACALAUREAT TEHNOLOGIC - care să le asigure absolvenţilor, pe de-o parte, traseul spre universităţi tehnice şi, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piaţa muncii;- BACALAUREATUL TEORETIC - care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învăţământ superior."

Turcan este de părere că aceste măsuri vor trebui dezbătute temeinic şi că modificarea Legii Educaţiei Naţionale nu ar trebui modificată "în grabă şi mai ales în an electoral!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne