Turcan: Cu încrederea oferită de bucureşteni, PNL poate câştiga cursa pentru Primăria Capitalei

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, luni seara, la Realitatea Plus, că, ţinând cont de încrederea de care beneficiază liberalii în Bucureşti, sunt şanse mari ca PNL să câştige cursa pentru Primăria Capitalei cu candidaţii pe care îi are partidul la dispoziţie.

"Noi, în momentul de faţă, plecăm de la premisa, la oamenii pe care îi avem în partid, că vom avea candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL. Am indus ideea că noi o să avem un candidat foarte bun. (...) Eu în continuare cred că, la încrederea de care se bucură PNL în Bucureşti, cu candidaţii pe care îi avem, noi putem câştiga Primăria Capitalei cu PNL", a declarat Turcan.

De asemenea, vicepremierul a condiţionat potenţialele discuţii cu celelalte partide de dreapta pe tema unui candidat unic la Primăria Capitalei de scenariul în care candidatul PNL ar risca să piardă cursa sau dacă nu se va reveni la alegerile pentru primari în două tururi.

"Dacă vom vedea din analize, din sondaje că există un risc ca propriul nostru candidat să nu câştige această competiţie, ceea ce eu nu cred, nu ignorăm, pentru că aici intervine partea de responsabilitate politică. (...) Dacă, prin absurd, s-ar rămâne la alegerea primarilor într-un singur tur, atunci, da, cred că discuţiile trebuie să fie un pic mai aplicate", a susţinut Raluca Turcan.

Declaraţiile vicepremierului vin în contextul în care, săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a anunţat, la debutul unei şedinţe la Palatul Victoria, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legislaţiei electorale astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

"După cum bine ştiţi, PNL susţine alegerea primarilor de jumătate plus unu din cetăţenii care îşi exprimă votul în locale. În urmă cu peste 2 ani de zile, am iniţiat un proiect de lege tocmai pentru a transpune această voinţă a oamenilor de îmbunătăţire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligaţiei ca primarii să fie aleşi cu 50% plus 1 din cetăţenii care îşi exprimă votul. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar de birourile permanente reunite (...) pentru a împiedica punerea ei pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor", a precizat Ludovic Orban. Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne