Turcan: Nu intenţionăm să punem anticipatele şi localele chiar în aceeaşi zi / Ce plan are Guvernul

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, marţi, în platoul B1 TV, că, în cazul în care se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, acestea nu se vor suprapune cu alegerile locale. De asemenea, Turcan a adăugat că Executivul ia în considerare ca până la 28 iunie să fie încheiate ambele alegeri.

“Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Aşadar, va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate şi dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, cred că undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână”, a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, vicepremierul a subliniat că este exclus ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD doreşte să o depună după ce Executivul îşi asumă răspunderea pe proiectul revenirii la alegerile de primari în două tururi.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat, în urmă cu câteva zile, la Iaşi, că alegerile anticipate vor fi organizate atunci când va fi posibil şi a precizat că motivul din spatele nevoii anticipatelor este acela că Parlamentul actual ţine prizonieră întreaga societate românească şi nu mai are nicio legătură cu opţiunile politice ale românilor de astăzi.

Întrebat dacă anticipatele ar avantaja Partidul Naţional Liberal, premierul Orban a susţinut că nu este vorba de avantaje pentru liberali şi a subliniat că partidul său “va câştiga alegerile parlamentare indiferent când vor avea loc”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne