Turcan: România a ajuns o RUŞINE pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant. Să-şi dea demisia!

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan i-a solicitat luni, într-o postare pe Facebook, demisia din funcţie premierului Viorica Dăncilă, după scandalul privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Viorica Dăncilă, demisia! Viorica Dăncilă nu trebuie lăsată să vorbească despre relaţiile internaţionale ale României! Nu ştie, nu înţelege, nu are atribuţii!. Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, şi-a anulat vizita oficială în România din cauza declaraţiilor iresponsabile şi revoltătoare cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. În limbaj diplomatic, anularea unei astfel de vizite, în momentul în care Regele era deja pe scara avionului, este un semnal de o gravitate maximă!", afirmă liderul PNL.

Potrivit fostei şefe PNL, din cauza Vioricăi Dăncilă nu vor mai fi semnate cele trei acorduri între România şi Iordania pe justiţie, sănătate şi educaţie.

"România a ajuns o RUŞINE pe plan internaţional din cauza gafelor unui premier diletant. Aceeaşi vină o are şi ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, care a tolerat şi tolerează în continuare greşelile de politică externă ale premierului", a criticat Turcan activitatea celor doi politicieni din coaliţia de guvernare.

Prim-vicepreşedintele PNL a concluzionat că "Viorica Dăncilă trebuie să-şi de demisia imediat!".

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, într-un discurs susţinut la Washington, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) că, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român". Detalii aici.

Nu a durat mult şi premierul a făcut un pas în spate, explicând că anunţul respectiv era de fapt o opinie personală. În acelaşi timp, şefa Executivului s-a arătat dezamăgită de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis. Detalii aici.