Turcan: Să iei demisia în alb a întregului guvern este un act de cămătărie politică

Partidul Socialist European ar trebui să excludă PSD-ul din rândurile sale căci Dragnea recurge la acţiuni inspirate parcă din La Piovra, susţine Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, critică în termeni duri faptul că Dragnea deţine demisiile în alb ale lui Grindeanu şi ale miniştrilor săi, intrebându-se dacă acesta s-a inspirat din filmul italian La Piovra (film despre mafie). Totodată, Turcan susţine că astfel de practici ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European.

"Cred că nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate excepţională. Să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României şi întregului guvern, votaţi de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democraţiei, ci un act de cămătărie politică. În ce altă ţară membră a Uniunii Europene şeful de partid ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un şantaj permanent? Ar trebui să indice dl. Dragnea în ce ţări mai există o asemenea situaţie. E un model al stângii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra?", scrie, pe Facebook Turcan.

Şefa PNL se mai întreabă cui a mai luat Dragnea "astfel de jurăminte de susţinere" şi opinează că PSD ar trebui sancţionat de socialiştii europeni.

"Cui a mai luat astfel de jurăminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Creţu, europarlamentarilor PSD? Ar trebui să ştim toate aceste lucruri. În mod normal, un astfel de comportament ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European.", concluzionează liberala.

Reamintim că în urmă cu două zile, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să declare că toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus demisiile în alb la partid, însă el nu le va folosi, căci nu aceasta este procedura corectă. Dragnea a mai susţinut că şi premierul Sorin Grindeanu ar fi făcut un astfel de gest.

"Probabil că în euforia formării noului Guvern unul dintre ei a avut această idee şi au făcut acele demisii în alb. Nu mă interesează acele demisii în alb. Cine vrea să-şi dea demisia trebuie să fie un act asumat şi explicat, nu o demisie lăsată în alb care este activată", a susţinut liderul PSD.