Turcia a capturat-o pe soţia lui Baghdadi, pe sora şi pe cumnatul acestuia, în Siria

Abu Bakr al-Baghdadi într-un material video publicat în 2014
Abu Bakr al-Baghdadi într-un material video publicat în 2014 (Getty Images)

La 27 octombrie, preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat că liderul Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un raid efectuat de Forţele Speciale americane în provincia siriană Idlib.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că forţele de securitate turceşti au reţinut-o pe soţia liderului Abu Bakr al-Baghdadi, precum şi pe sora şi cumnatul acestuia.

"Baghdadi s-a sinucis într-un tunel. Am prins-o pe soţia sa în Siria, dar nu am făcut public acest lucru. Anunţăm acum pentru prima dată. Am prins-o şi pe sora lui şi pe soţul acesteia", a transmis Erdogan din Ankara.

Declaraţia survine la o zi după ce directorul relaţiilor cu presa al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, a confirmat că Ankara a capturat-o pe sora lui Al-Baghdadi.

Pe 27 octombrie, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că forţele americane au atacat ascunzătoarea lui Al-Baghdadi în provincia Idlib şi că teroristul s-a omorât folosind o vestă sinucigaşă după ce a fost prins într-un tunel. Corpul său a fost mutilat de explozie, dar preşedintele american a afirmat că a fost identificat folosind ADN-ul său.

Rămăşiţele fostului lider Daesh au fost apoi transportate pe mare şi ascunzătoarea distrusă într-o lovitură aeriană.

În ultimii ani au existat o serie de rapoarte despre moartea lui Al-Baghdadi, care au fost însă respinse de grupul terorist la acea vreme.

Câteva zile după anunţul lui Trump, grupul Daesh a confirmat moartea lui Al-Baghdadi, numindu-l pe Abi Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi noul lor lider.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe