Turcia începe repatrierea unor presupuşi membri ai Statului Islamic

Ministrul turc de Interne a avertizat deja că fiecare ţară ar trebui să aibă grijă de jihadiştii europeni şi americani capturaţi.
Ismail Çatakli
Ismail Çatakli (Foto Ismail Çatakli /Twitter)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Turciei, Ismail Çatakli, a anunţat că a început procesul de repatriere a presupuşilor membri ai grupării jihadiste a Statului Islamic ţinuţi în arest cu deportarea unuia dintre ei în Statele Unite, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu.

"Turcia a finalizat repatrierea unui luptător străin în Statele Unite. Se anticipează că şapte militanţi din Statul Islamic, de naţionalitate germană vor fi deportaţi pe 14 noiembrie", a declarat Çatakli într-un comunicat. "Procesul de repatriere" în Franţa şi Irlanda a altor presupuşi terorişti jihadişti este de asemenea finalizat, a adăugat ministrul.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a avertizat săptămâna trecută că Ankara va trimite militanţii ISIS în ţările lor de origine. "Nu suntem hotel pentru membrii Statului Islamic din alte ţări. Ei nu pot spune pur şi simplu că cetăţenia lor a fost revocată, trebuie să aibă grijă de ei", a afirmat Soylu.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat recent că aproximativ 1.200 de membri ai Statului Islamic sunt închişi în închisorile turceşti, dar nu a specificat câţi dintre aceştia sunt străini. Potrivit Ankarei, în cadrul ofensivei militare lansate în zonele deţinute de kurzi în nord-estul Siriei luna trecută, forţele turce au capturat 287 de persoane, inclusiv femei şi copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe