Turcia primeşte din partea Chinei 1 miliard de dolari după epuizarea rezervelor sale valuare

(Fred Dufour/Getty Images)

În ultimele luni, lira turcească a înregistrat o revitalizare, ridicându-se de la nivelurile scăzute record, în pofida faptului că nimic pozitiv nu a ieşit din această ţară. Iar acum s-ar putea să avem o idee mai bună cu privire la modul în care a fost realizată această creştere sau, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge, cum au fost păcăliţi investitorii.

Bloomberg a relatat că, potrivit declaraţiilor făcute de două persoane la curent cu această problemă, Turcia a primit fonduri de aproximativ 1 miliard de dolari din partea Chinei în luna iunie pe baza unui acord de schimb care datează din 2012.

Banii au crescut rezervele valutare străine ale Turciei în timpul unei luni electorale şi într-un moment în care acestea sunt intens monitorizate de investitori.

Monitorizarea are loc ca urmare a faptului că traderii au pus sub semnul întrebării realitatea datelor privind rezervele valutare ale Turciei - care aparent au fost manipulate puternic pentru contracte swap şi care sunt, practic, în realitate, zero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie