Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon va fi amânat

Finalistele turneului de la Wimbledon 2019 -  Simona Halep şi Serena Williams.
Finalistele turneului de la Wimbledon 2019 -  Simona Halep şi Serena Williams. (Getty Images)

Miercuri va avea loc o reuniune a consiliului de administraţie al All England Lawn Tennis Club (AELTC) în care se va discuta despre amânarea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, UK, - programat în perioada 29 iunie - 12 iulie -, a declarat Dirk Hordorff, vicepreşedinte al Federaţiei Germane de Tenis, într-un interviu acordat postului de televiziune Sky Sports.

În contextul pandemiei de coronavirus Wuhan, în luarea acestei decizii vor fi implicate de asemenea organismele ATP ŞI WTA, şi probabil şi celelalte trei turnee de Mare Şlem.

"Este complet nerealist să ne imaginăm că, în condiţiile actualelor restricţii de călătorie, ar putea avea loc un turneu internaţional de tenis, la care ar urma să vină sute de mii de oameni din toate colţurile lumii. Este de neconceput", a afirmat oficialul german.

Richard Lewis, şeful executiv al AETC anunţase anterior că „Cea mai importantă consideraţie este cea a sănătăţii publice şi suntem hotărâţi să acţionăm responsabil prin deciziile pe care le luăm.”

La turneul de Mare Şlem de anul trecut, în proba de simplu feminin, Simona Halep a învins-o pe Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2.

În proba de simplu masculin, în cea mai lungă partidă din istoria turneului, Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer în cinci seturi (7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12), care a durat aproape cinci ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport