TV8 din R. Moldova a retras definitiv din grila de programe emisiunea „Politica Nataliei Morari”

Jurnalista Natalia Morari
Jurnalista Natalia Morari (zdg.md)

Postul de televiziune TV8 din Republica Moldova informează că a retras definitiv din grila sa de programe emisiunea „Politica Nataliei Morari” începând cu 7 septembrie 2021, după ce cunoscuta jurnalistă a anunţat că tatăl fiului său de câteva luni este controversatul om de afaceri, autorul Laundromatului, fugarul anunţat în căutare internaţională, Veaceslav Platon.

„Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, şi misiunea şi valorile TV8”, se arată într-o declaraţie a televiziunii, în care se mai anunţă că Natalia Morari şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei şi şi-a retras calitatea de membru al Consiliului de administrare al A.O. “Media Alternativă” astfel, nefiind „în poziţia să participe la luarea deciziilor şi în administrarea postului de televiziune”.

Jurnalista Natalia Morari a scris pe pagina sa de socializare că a luat această decizie acuzând că este şantajată de colaboratori ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

„Se doreşte supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorţii este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicaţie şi pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici şi astăzi. Tata lui Rem este Veaceslav Platon şi o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de şantaj în privinţa mea şi a fiului meu”, a adăugat aceasta.

În replică, SIS a răspuns că ziarista are dreptul să se adreseze Procuraturii Generale.

Presa de la Chişinău scrie că Natalia Morari a ajuns cunoscută publicului mai întâi cu articole despre corupţie în Rusia, apoi prin rolul jucat în demonstraţiile din aprilie 2009, de la Chişinău. În prezent, jurnalista mai este colaboratoarea postului Radio Europa Liberă, unde are o emisiune lunară.